Continental Talvirenkaat, henkilöautot

ContiIceContact

ContiIceContactTM. Saksalainen premium-rengas suomalaisilla Tikka-nastoilla.

Huipputeknologiaa joka parantaa turvallisuusreservejä renkaan käyttöiän loppuun asti.

Epäsymmetrinen pintakuviointi, poikittaisiin uriin sovitetut 3-D-palaleikkaukset  ja aggressiivinen ulkosyrjän design. Uusi ContiIceContactTM tarjoaa entistä parempaa suorituskykyä ja optimaaliset käsittelyominaisuudet kaikissa olosuhteissa. Uusi kumiseoskonsepti hyödyntää täyssynteettisiä pehmittäjiä, joilla saavutetaan joustavuuden ja tukevan kulutuspinnan täydellinen tasapaino.

Uuden ContiIceContactinTM automaattiroboteilla tapahtuva nastoitus on osa renkaan valmistusprosessia ja renkaita käsitellään vielä nastoituksen jälkeenkin. Uuden teknologian ansiosta nastat kiinnittyvät tukevasti paikoilleen, jolloin ne toimivat tehokkaasti renkaan käyttöiän loppuun asti. Nastojen sijoittelussa on käytetty Continentalin kehittämää optimointijärjestelmää, jonka ansiosta nastaäänet on saatu entistä vaimeammiksi.

Lyhyet jarrutusmatkat ja huippupito.

Uuden nastamuotoilun ansiosta Brilliant Plus nastoissa on laajempi pitosärmä ja tehokkaampi ote jäähän, joka varmistaa optimaalisen voimansiirron nastan ja jäisen tienpinnan välillä. Tuloksena parantunut turvallisuus ja ajomukavuus. Lisäksi kuviopalojen patentoidut jäähilekäytävät estävät höylääntymisen seurauksena musertunutta jäätä pakkautumasta nastan ja kuviopalojen alle, jonka ansiosta jarrutusmatkat lyhenevät ja pito paranee.

Uusi kumiseos kruunaa kokonaisuuden.

Uusi ContiIceContactTM on ensimmäinen nastarengas, jossa kulutuspinnan kumiseos ei menetä joustavuuttaan renkaan käyttöiän aikana. Innovatiivinen ratkaisu piilee uudessa seosteknologiassa – täyssynteettisiä pehmittäjiä on sijoitettu aiempaa laajempiin kerroksiin. Tämän ansiosta rengas säilyttää turvallisuusominaisuutensa käyttöiän loppuun asti. Uusi seos toimii erinomaisesti myös asfaltilla, sekä kuivalla, märällä että suolatulla. Myös kilometritulos on Continentalin testien perusteella entisestäänkin parantunut.

Tikka Spikes Oy

Suomalainen Tikka Spikes Oy on Continental AG:n omistama nastatehdas Tikkakoskella. Tikka Spikes Oy on maailman johtava nastojen kehittäjä ja valmistaja. Yrityksellä on hallussa koko nastan valmistusketju työkalujen valmistuksesta kovametallitapin ja nastan valmistukseen asti.

Yrityksellä, jonka juuret juontavat vuodesta 1893, on nastojen valmistajana pitkät perinteet. Maailman ensimmäiset teollisesti tuotetut liukuesteet onkin valmistettu Tikka Spikesin KOMETA-tuotemerkillä jo vuonna 1959. Teollisen nastanvalmistuksen pitkien perinteiden ja rengastehtaiden kanssa yhdessä tehdyn nastan kehitystyön ansiosta, Tikka Spikesillä on ainutlaatuinen tietotaito niin nastan valmistuksesta kuin nastan toiminnallisuudesta renkaissa vaativissa talviolosuhteissa.

http://www.tikkaspikes.fi/

Henkilöautoihin:
Nopeusluokka: T
Vannekoot: 13″ – 18″
Leveydet:155 – 245
Profiilit: 40 – 80

4×4 renkaat:
Nopeusluokka: T
Vannekoot: 15″ – 20″
Leveydet:215 – 285
Profiilit: 40 – 75

contiicecontact_uv,property=original

Tuoteominaisuuksia:

 • Brilliant Plus erikoisnastoitus
 • Lyhyet jarrutusmatkat ja huippupito. Jäällä ja lumella.
 • Tukevat käsittelyominaisuudet ja hyvä ohjautuvuus.
 • Säilyttää turvallisuusominaisuutensa käyttöiän loppuun asti.

Autobild 20/2012 Testivoittaja!

”Jäisellä ja lumisella tiellä Continentalin nastarengas on jälleen kerran testin paras. Se on itse asiassa omaa luokkaansa – etenkin jäällä. Pito on erittäin hyvä kiihdytettäessä ja jarruttaessa sekä myös kaarteissa.”

Tekniikan Maailma 17/2012 Testimenestyjä!

Jaettu ensimmäinen sija!
”Continental on erinomainen nastarengas. Siinä on onnistuttu yhdistämään hyvä jää- ja lumipito märän ja kuivan kelin ajettavuuteen, mikä on talvirenkaan kehitystyössä haastava tehtävä. Continental on rauhallinen liukkailla keleillä ja ohjautuu myös ääritilanteissa täsmällisesti. Continental on eräs talven ykkösvalinnoista laadukasta nastarengasta etsiville.”

Tuulilasi 13/2012:

2. sija!
”Continental nousee kakkossijalle tasapainoisen suorituksen turvin.”
”Talvisissa oloissa Continentalin vahvuus on yllätyksettömyys. Mäkikoetta lukuun ottamatta se naputtelee kaikissa talvioloissa keskiarvoa parempia tuloksia.”

Tekniikan Maailma 17/2011 Testivoitto!

”CONTINENTAL on talvipidoltaan huippurengas. Se toimii jäisellä tiellä hienosti ja tarjoaa lyhyet jarrutusmatkat sekä pitoa liikkeellelähdöissä ja kiihdytyksissä. Lumisemmalla tienpinnalla Continentalin pito on myös hyvä. Se on varma ja vakaa ajettava kaikilla talvisilla keleillä. Continental toimii hyvin myös sulalla kelillä ja on nastarenkaaksi varsin hiljainen. Tasapainoisten ominaisuuksien ansiosta testivoitto napsahti ansaitusti Continentalille.”

Auto Bild Suomi 20/2011:

”Continental nastarengas toimii erittäin hyvin talvisilla teillä.”

 

RM_Rahoitus_banneri_300x250


Viimeisintä nastateknologiaa

Uuden nastamuotoilun ansiosta Brilliant Plus nastoissa on laajempi pitosärmä ja tehokkaampi ote jäähän, joka varmistaa optimaalisen voimansiirron nastan ja jäisen tienpinnan välillä.

Jäähilekäytävät tehostavat nastojen toimintaa

Uudet jäähilekäytävät poistavat höylääntymisen seurauksena muodostuneen jäähileen tehokkaasti kuviopalojen alta. Uusi teknologia lyhentää jarrutusmatkoja ja tehostaa ESC-ajonhallintajärjestelmien toimintaa liukkaissa olosuhteissa.

Uusi kulutuspinnan kumiseos

Uusi ContiIceContactTM on ensimmäinen nastarengas, jossa kulutuspinnan kumiseos ei menetä joustavuuttaan renkaan käyttöiän aikana. Innovatiivinen ratkaisu piilee uudessa seosteknologiassa – täyssynteettisiä pehmittäjiä on sijoitettu aiempaa laajempiin kerroksiin. Tämän ansiosta rengas säilyttää turvallisuusominaisuutensa käyttöiän loppuun asti.

Epäsymmetrinen kulutuspinta

Epäsymmetrisen konseptin ansiosta kulutuspinnassa voidaan käyttää erilaisia teknisiä ratkaisuja sijoitettuna alueille, jossa ne toimivat tehokkaimmin. Kulutuspinnan ulkosyrjän sinuslamelloidut kuviopalat tukeutuvat aina keskialueelle asti, jolloin jämäkkä rakenne antaa renkaalle tukevat käsittelyominaisuudet ja hyvän ohjautuvuuden. Sisäsyrjän 3D-porraslamellointi optimoi renkaan pitkittäispidon talvisissa olosuhteissa.

ContiVikingContact 5

contivikingcontact_5_uv.jpg

Uusi ContiVikingContactTM 5 – Valmennettu äärimmäiseen pitoon.

Autosi ajonvakautusjärjestelmän paras ystävä

ContiVikingContact™ 5 -renkaan suorituskyky perustuu epäsymmetriseen pintakuviointiin ja tukevaan rakenteeseen. Epäsymmetrisen pintakuvioinnin ansiosta kulutuspinnan eri alueilla pystytään käyttämään erilaisia teknisiä ratkaisuja ja näin optimoimaan pito vastaamaan erilaisia ajotilanteita. Edeltäjäänsä, viisinkertaiseen TM-talvirengastestin voittajaan, ContiVikingContact 3:seen verrattuna renkaassa on noin neljännes enemmän lamellileikkauksia. Uuden kulutuspintageometrian ansiosta rengas on kuitenkin rakenteellisesti edeltäjäänsä jäykempi. Jämäkkä rakenne takaa suuntavakaan ajettavuuden, erinomaiset käsittelyominaisuudet ja lyhyet jarrutusmatkat. Rengas onkin nyt luokiteltu korkeampaan T-nopeusluokkaan.

Useimmille autoteollisuuden monialakonserni Continental on tuttu lähinnä renkaista. Harvemmat tietävät, että Continental on myös yksi maailman johtavista autoteollisuuden komponentti- ja järjestelmätoimittajista. Elektroniseen jarruttamiseen perustuvien järjestelmien (mm. ESC, ABS, TSC) valmistajana Continental on maailman suurin. Ajonvakautusjärjestelmistä ja alustateknologian suunnittelusta kertyvää tietotaitoa hyödynnetään myös renkaiden kehitystyössä. ContiVikingContact™ 5 onkin alustapitäen suunniteltu siten, että se tukee tehokkaasti ajonvakautusjärjestelmän toimintaa silloin, kun auto on liiallisen tilannenopeuden seurauksena menettämässä otettaan tiestä. Rengasta suositellaankin erityisesti sellaisiin ajoneuvoihin, joissa on elektronisia ajonhallintajärjestelmiä.

Uutta lisäturvallisuutta tarjoaa myös kulutuspinnan innovatiivinen seoskonsepti. Se on pystytty kehittämään sellaiseksi, että se ei menetä joustavuuttaan renkaan käyttöiän aikana. Kulutuspinnan kumiseos siis säilyttää hyvät pito-ominaisuutensa pinnan loppumilleille asti.

Tuoteominaisuuksia:

 • Lyhyemmät jarrutusmatkat sekä jäällä että märällä asfaltilla
 • Erinomainen pito sekä jäällä, että lumella
 • Tukee tehokkaasti auton ajonvakautusjärjestelmän toimintaa
 • Vakaa ajettavuus ja erinomaiset käsitelyominaisuudet myös sulalla asfaltilla

Testituloksia

Autobild Suomi 21/2009

Autobild Suomen ja ruotsalaisen Teknikens Världin suuressa talvirengastestissä koetaan yllätys. Paras kitkarengas, ContiVikingContact 5 sijoittuu toiseksi (Continentalin nastarenkaan jälkeen) lyöden mm. joukon parhaiden kilpailijoiden nastarenkaita – jää ja lumipainotteisessa testissä.

Tekniikan Maailma 17/2008

Testivoittaja!

ContiWinterViking 2

contiwinterviking_2_uv.jpg

ContiWinterViking 2 – Teknisiä innovaatioita turvallisempaan talviajoon

ContiWinterViking 2 tarjoaa uusinta nastarengasteknologiaa Pohjolan talveen. Innovaatisessa renkaassa esitellään ensimmäistä kertaa mm. epäsymmetrinen pintakuviointi, Briljanttinasta ja 3D-vohvelilamellointi. Renkaan kulutuspinnassa käytetään täysin uutta Nordic-silica kumiseosta (TäysSilica).

Ominaisuuksia:

 • Epäsymmetrinen pintakuviointi
 • Briljanttinasta
 • Innovatiivinen 3D-vohvelilamellointi
 • Nordic-silica kulutuspinnan kumiseos

AutoBild Suomi 21/2008      Testikoko 205/55R16

Testivoittaja

”Continental on turvallinen kaikilla pinnoilla. Rengas käyttäytyy tasaisesti eri tilanteissa – myös kun pito on menetetty. Erityisen hienoa on, että renkaan kadonnut pito palautuu nopeasti. Sen ansiosta on ratkaisevasti paremmat mahdollisuudet selvitä vaikeasta tilanteesta kuin huonommilla renkailla.”

Tuulilasi 13/2008                 Testikoko 205/55R16

Continental sijoittuu tasaisten ominaisuuksiensa ansiosta kärkikaksikkoon. Maantienopeuksissa Continental todetaan, totuttuun tapaan, joukon hiljaisimmaksi nastarenkaaksi. ”Continental tarjoaa tasaiset ominaisuudet kaikissa olosuhteissa.” ”Ongelmaton ajettavuus niin lumella kuin asfaltillakin tuo kiitokset.”

Tekniikan Maailma 17/08      Testikoko 205/55R16

Continental menestyy jälleen erinomaisesti ja sijoittuu kärkikastiin. ”Continental on eräs testin todellisista laaturenkaista. Se pitää hyvin ja ohjautuu tasapainoisesti liukkaimmillakin teillä, eikä sulan kelin ominaisuuksiakaan ole unohdettu. Asfaltilla Continental on eräs testin parhaista, ja rengas on lisäksi hiljainen.”

Autobild Suomi 20/2007         Testikoko 205/55R16    

Continental ottaa komean testivoiton jo kolmantena peräkkäisenä vuonna. Se ei nouse parhaaksi kaikilla osa-alueilla, mutta renkaassa ei esiinny mitään heikkouksia.

Tekniikan Maailma 17/2007      Testikoko 205/55 R 16

Continental ottaa jälleen upean palkintopallisijoituksen. Loppuarvostelussaan testaajat kehuvat sen tasaista suoritusta ja hyviä maantieajo-ominaisuuksia. ”Continental on yhä upea rengas, ja siinä yhdistyvät jääpito ja sulan kelin ajettavuus mallikkaalla tavalla. Lisäksi renkaan ajo-ominaisuudet ovat kautta linjan yllätyksettömät.”

Tuulilasi 12/2007      Testikoko 225/45 R 17

Continental sijoittuu tasaisilla pito-ominaisuuksillaan taas tasaiseen mitalikolmikkoon. Continental loistaa käsittelyradoilla, erityisesti märillä asfalttipinnoilla.

Tuulilasi lokakuu/2006  9+ Testikoko 205/55 R 16        

Continentalin suoritukset ovat eri osa-alueilla ryhmän tasapainoisimmat. Tasaisella suorituksellaan Continental kuitenkin jää, testin loppuarvosanojen lumi- ja jääkokeiden painotuksesta johtuen, hiuksenhienosti hopeatilalle. Testaajat kehuvat loppuarvostelussa Contin helppoa ajettavuutta ja ongelmatonta käytöstä. Myös märällä asfaltilla Continental ottaa kaikissa osakokeissa keulapaikan. Conti on myös, yhdessä valmistajan sisartuotteen Gislaved Nord Frost 5 kanssa, testin hiljaisin rengas.

”Kokonaisuudessaan Continental on siis kelpo rengas. Lumisten ja jäisten olosuhteiden ominaisuudet ovat hyvät. Märällä ja kuivalla kestopäällysteellä tulee niin ikään erinomaisesti toimeen.”

Tekniikan Maailma 17/2006      Testikoko 205/55 R 16

ContiWinterViking 2 sijoittuu täydellä viiden tähden suorituksella tasaiseen kärkinelikkoon. Testivoittoon Conti ei tällä kertaa yllä, koska sen lumipito ei ole ihan karkeakuvioisempien renkaiden tasolla. Sen sijaan Conti saa runsaasti kiitosta erinomaisesta jääpidosta ja tukevasta ajettavuudesta kaikilla tienpinnoilla. Myös äänettömyydestä Conti saa testin parhaat arvosanat.

”Continental on nastarenkaaksi varsin hiljainen ja pitää myös märällä ja sohjossa hyvin. Se on varma valinta Suomen talveen, varsinkin jämäkkää maantieajettavuutta hakevalle.”

AutoBild Suomi 20/2005   Testikoko 205/55R16  

Testivoittaja

”Tuliterä Continental WinterViking 2 kohosi nastarenkaiden voittajaksi. Sen edessä saman konsernin Nord Frost 3 joutui antamaan periksi. Samoin Nokian Hakkapeliitta 4:n sijoitus putosi heikkojen märkäominaisuuksien takia.”

”Uusi ContiWinterViking 2 ampaisi turvallisen ajotuntumansa ansiosta suoraan huipulle. Hienoon ajokäytökseen jäisillä talviteillä niveltyi vakaa ja mainio ajokäytös myös märällä ja kuivalla pinnalla.”

Tekniikan Maailma 17/2005

Testimenestys

Täydet viisi tähteä, jaettu toinen tila, yleisarvosana 9,0

Hyvää:

– Jarrutuspito jäällä

– Ajettavuus jäällä ja lumella

Huonoa:

Paras arvosana seuraavissa ominaisuuksissa:

– ABS-jarrutus jäällä

– Sivuttaispito jäällä

– Käsittelyrata jäällä

– Suuntavakavuus

– Käsittelyrata lumella

– Ajettavuus lumella

– Väistökoe kuivalla asfaltilla

Tuulilasi Lokakuu 2005

Kärkijoukossa, yleisarvosana 9+

Continental pärjää Tuulilasin testaajien mielestä hyvin lumella ja jäällä mutta sulalla asfaltilla se ottaa kaulaa kilpailijoihin: ”Kuivalla asfaltilla Continental kerää melua lukuunottamatta parhaat pisteet. Rengas reagoi ohjausliikkeisiin nopeasti ja ajaminen on vakaata. Sama toistuu märällä kelillä: Continental ottaa kaikissa osakokeissa keulapaikan.”

ContiVikingContact 3

contivikingcontact_3_uv.jpg

ContiVikingContact 3 

ContiVikingContact3 tarjoaa ainutlaatuista kitkarengasteknologiaa. Pintakuvioinnin, kumiseoksen, lamellointijärjestelmän ja runkorakenteen yhteistoiminta varmistaa parhaan pidon niin jäällä kuin lumellakin. Rengas toimii myös erinomaisesti sekä kuivilla että märillä asfalttipinnoilla ja se on patentoidun teknologiansa ansiosta nautittava ajaa – kaikissa olosuhteissa.

Tuoteominaisuuksia

 • Erinomainen pito kaikissa talviolosuhteissa
 • Äänetön ja mukava
 • Vakaa ajettava, myös uraisilla teillä
 • Alhainen vierintävastus säästää polttoainetta ja parantaa kulumiskestävyyttä
 • Paras valinta autoihin, joissa on modernia turvallisuusteknologiaa, kuten ABS-jarrut, ESP- tai sutimisenestojärjestelmä
TM logo

Tekniikan Maailma 17/2007

Testikoko: 205/55 R 16

Testivoittojen sarja jatkuu upeana:

”Continental on upea kitkarengas. Se on ominaisuuksiltaa ihailtavan tasapainoinen ja toimii myös asfaltilla varsin hyvin, mikä on yllättävää jopa Pohjoismaihin kehitetylle kitkarenkaalle. Continental on rauhallinen ajettava ja sillä pärjää hyvin niin jäällä, lumella kuin sohjossakin.”  

Tekniikan Maailma 17/2006

Testikoko: 205/55 R 16

Testivoittaja:

”Continental on upea kitkarengas. Se on hieno keitos tasaista pitoa ja ajettavuutta useimmissa olosuhteissa.”  

Tekniikan Maailma 17/2005

Testikoko: 205/55 R 16 Q

TESTIVOITTAJA

”Continental on hyvä kokonaisuus, jossa ominaisuudet ovat harkitussa tasapainossa”

Hyvää:

 • Ajettavuus jäällä ja lumella
 • Pito lumella

Huonoa:

Tekniikan Maailma 16/2004

Testikoko: 185/65 R 15 Q

TESTIVOITTAJA

Hyvää:

 • Ajettavuus jäällä ja lumella
 • Suuntavakavuus

”Continental on hyvin toimiva kokonaisuus, jossa tasapaino talvipidon ja asfalttiominaisuuksien välillä on mallikkaasti kohdallaan”

 Continental tuotteet myy:

logo21.gif

Olympiakatu 9
65100 Vaasa

Puh. 06-312 0777